Almanya Suudi Arabistan Yaptırımlarını Katılaştırıyor

Hükümet sözcüsü, Almanya'nın Suudi Arabistan'dan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesine yönelik şeffaf ve güvenilir bir soruşturmayı beklemekte olduğunu ve yeni bulguların ışığında harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.

02.11.2018-10:31 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-10:28) Almanya Suudi Arabistan Yaptırımlarını Katılaştırıyor

Hükümet sözcüsü, Almanya'nın Suudi Arabistan'dan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesine yönelik şeffaf ve güvenilir bir soruşturmayı beklemekte olduğunu ve yeni bulguların ışığında harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi. Adını vermeyen yetkili, Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasından yaklaşık bir ay sonra cinayet hala cevapsız kaldığı için Almanya'nın davanın gidişatıyla daha fazla ilgilendiğini söyledi. Yetkili, “Suudi Arabistan'ın davanın açıklığa kavuşturulmasında şeffaflığı sağlamaya ve sorumluları hesaba çekmeye çalışıp çalışmayacağını çok yakından takip ediyoruz. Bu gelişmenin ışığında, uluslararası ortaklarımızla uygun bir şekilde harekete geçmeye hazırız ”dedi ve Riyad aleyhine yaptırımların yaygınlaştırılmasına atıfta bulundu. Almanya Başbakanı Angela Merkel geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan Kralı Salman ile telefonla konuştu ve sorumlu tüm kişilerin yargılanması gerektiğini vurgulayarak hızlı, şeffaf ve güvenilir bir soruşturma çağrısında bulundu. Merkel, “Suudi Arabistan'a yapılan bu itiraz geçerli. Suudi Arabistan bunu çeşitli kamuya açık ifadelerde taahhüt etti ve şimdi bu ifadelerle ölçülmelidir ”dedi.

Alman hükümeti, Türkiye'nin Kaşıkçı’nın ortadan kalkmasından bu yana gerçeği ortaya çıkarma çabalarına övgüde bulundu. Merkel, “Türk makamlarının çalışması, vakanın soruşturulmasında önemli bir rol oynamıştır. Hükümetimiz, bu davanın tamamen netleştirilmesi için tüm çabaları destekliyor ”dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal