Suudi Basınından Ayasofya İftiraları

Suudi Arabistan basını, Ayasofya kararını asılsız ifadelerle eleştirerek, Fatih Sultan Mehmet’e yönelik iftiralar attı.

13.07.2020-13:04 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-13:18) Suudi Basınından Ayasofya İftiraları

Ayasofya cuma günü, camiye dönüştürüldü. İlk namazın 24 Temmuz’da eda edileceği açıklandı.

Suudi Arabistan merkezli Arab News'te Talal El-Torifi’nin yazdığı makalede ‘Erdoğan, Ayasofya'nın statüsünü değiştirerek aşırılıkçılara oynuyor’ başlığıyla cami kararından duyulan rahatsızlık dillendirildi.

Yazıda, ‘Mevcut Türk hükümetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde Arap dünyasına karşı yaptığı şey, eski Osmanlı alışkanlıklarının bir yansıması’ sözleri kullanıldı.

‘TEHLİKELİ OYUN OYNUYORLAR’

Türk hükümetinin ’Arap içi çatışmaları ve dini duyguları kışkırttığı’ kaydedilirken ‘Türk hükümetinin insanların dini hassasiyetleri ve duygularıyla oynadığı’ öne sürüldü.

Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya için Vakfiyesinin dikkate alınmadığı yazıda, 'Politikacılar tarihi değiştirmeye veya bükmeye çalışırken tehlikeli bir oyun oynuyorlar, çünkü gerçekler ortaya çıktığında bu durum geri tepecek' sözleri kullanıldı.

FATİH SULTAN MEHMED’E İFTİRA

'Ayasofya, MS 532 ve MS 537 arasında inşa edilmiş bir Hıristiyan kilisesidir' denilen yazıda Fatih Sultan Mehmet’e iftiralar atılarak şu ifadeler kullanıldı:

'II. Mehmet, Osmanlı ordusuyla Konstantinopolis'e girdiğinde, halk arasında korku ve terör ekti, ordusunun şehri günlerce yağmalamasına izin verdi'

'BELGE SAHTE' İFTİRASI

Al Torifi, şöyle devam etti:

'Türkiye'nin Avrupa zihinlerini kazanma konusunda pek ilgisi yok. Erdoğan’ın asıl dikkati Arap ve İslam dünyasına odaklanıyor.

Türklerin dünya çapında insanların haklarını ve duygularını güvence altına alan yasalar uyarınca böyle bir kararda oy kullanma hakları yoktur. Bu sadece uluslararası hukuk tarafından değil, büyük ölçüde Peygamber Muhammed'in ilkeleri, arkadaşları ve çağlar boyunca ılımlı İslami öğretiler tarafından söylendi.

Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmed Han Vakfı'nın bir parçası olduğunu iddia eden belgeye gelince bu, tarihin sahte ve kullanıldığı oyunların bir parçası. Özellikle belgenin tarihsel gerçeklerle uyumlu olmadığı göz önüne alındığında, böyle bir belgeyi taklit etmek zor değil.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal