Suriye Sivil Savunma Başkanı Salih: Rusya'yı Rejimin Suç Ortağı Olarak Görüyoruz

Suriye'de Beyaz Baretliler Başkanı Salih, "Suriye halkı olarak Rusya'yı garantör olmaktan ziyade rejimin suç ortağı olarak görüyoruz." ifadesinde bulundu.

09.05.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-12:03)

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Başkanı Raid Salih, Beşşar Esed rejiminin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne gerçekleştirdiği saldırılara destek olan Rusya'yı, garantör ülke olarak değil "rejimin suç ortağı" olarak gördüklerini belirtti.

Salih, Esed rejimi askerleri, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki sivil yerleşim bölgelerine yönelik saldırılarını değerlendirdi.

'REJİM VE RUSYA YARALILARI TAŞIMAMIZA ENGEL OLUYOR'

Salih, söz konusu bölgede bulunan sivillerin, iç savaş boyunca yaşanan en kötü insani durumun içinde olduklarını belirterek, "Rejim, İran destekli milisler ve Rusya, yoğun saldırılar gerçekleştirerek yaralıları taşımamıza da engel oluyor." açıklamasında bulundu.

Saldırıların ardından sivillere insani yardımların ulaştırılamadığını vurgulayan Salih, "Sivil Savunma ekipleri ve Suriye halkının bu saldırılara büyük tepkisi var. On binlerce sivili göçe zorlayan, sivil yerleşimleri, okulları ve hastaneleri hedef alan bu saldırıların bir an önce durmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal