AB İran'ın Ültimatomunu Reddetti

AB, İngiltere, Almanya ve Fransa, İran'a sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunarak, her türlü "ültimatomu" reddettiklerini açıkladı.

09.05.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-11:59)

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen askıya alma kararı hakkında ortak açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Tahran hükümetinin nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen durdurmaya yönelik beyanının büyük tedirginliğe sebep olduğu belirtildi.

İRAN'A GERGİNLİKTEN KAÇINMA ÇAĞRISI

Tarafların nükleer anlaşmanın korunması ve tam olarak uygulanması noktasında kararlılığını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, "İran'a, güçlü bir şekilde, bu zamana kadar yaptığı gibi nükleer anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmeye devam etmesi ve gerginliği tırmandırmaktan kaçınması çağrısında bulunuyoruz." sözleri yer aldı.

Söz konusu açıklamada, "Her türlü ültimatomu reddediyoruz ve İran'ın yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini nükleer anlaşma ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması çerçevesinde değerlendireceğiz." dendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal