Sıra Rusya'da: ABD'den Yaptırım Tehditi

ABD Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya’yı Venezuela’ya askeri sevkiyat yapmasına karşı uyararak, yaptırım tehditinde bulundu.

30.03.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-11:30) Sıra Rusya'da: ABD'den Yaptırım Tehditi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya'yı Venezuela krizi üzerinden bir kez daha telkinde bulundu. Bolton, Rusya'yı yatırımlarla tehdit ederek, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya asker ve askeri teçhizat konusunda destek veren Rusya ve diğer ülkelerin bu tür faaliyetlerini bölgenin güvenliği için doğrudan bir tehdit olarak göreceklerini kaydetti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton açıklama yaparak, Rusya'ya yönelik uyarılarda bulunarak, "Batı Yarımküre dışındaki aktörler, bölgede askeri birlikler kurmak veya genişletmek amacıyla askeri varlıkları Venezuela'ya veya Yarımküre'deki herhangi bir yere dağıtmaları konusundaki tavırlarını kınıyor ve şiddetle uyarıyoruz. Bu tür davranışların mutlaka bir bedeli olacaktır” diye konuştu.

Bolton, tehditlere devam ederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu tür provokatif eylemleri, bölgedeki uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan tehdit olarak göreceğiz. ABD'nin ve ortaklarımızın Batı Yarımküre'deki çıkarlarını savunmaya ve korumaya devam edeceğiz.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal