Romanya Başbakanı'ndan Türkiye'ye Destek Açıklaması

Romanya Başbakanı Viorica Dancila, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklediğini belirtti.

30.03.2019-10:28 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-10:08) Romanya Başbakanı'ndan Türkiye'ye Destek Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bire bir görüşen Romanya Başbakanı Viorica Dancila, iki ülke ilişkilerinin güçlü olduğuna dikkat çekip iki ülke arasındaki ticari potansiyelin çok yüksek olduğunu vurguladı.

2011 yılında Türkiye-Romanya Stratejik Ortaklık Anlaşması'nın iki ülke için büyük avantajlar taşıdığını aktaran Dancila, gerçekleştirilen görüşmelerde masaya yatırılan projelerin her iki ülkenin çıkarlarına olacağını belirtti.

Dancila, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"İki ülkenin iş adamlarını hem Türkiye hem de Romanya piyasasında daha çok görmek istiyoruz. Bu kapsamda bir iş forumunun düzenlenecek olmasından dolayı mutluyuz. Sağlık ve tıp bilimleri alanında iş birliğimiz sürüyor. Sağlık alanında da önemli bir potansiyel var. Avrupa Birliği'nde Romanya ve Türkiye'nin amaçları örtüşüyor. Romanya'nın AB Dönem Başkanlığı süreci çok önemli. Türkiye, AB'nin anahtar bir ortağıdır, Romanya Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklemektedir. Türkiye, yasa dışı göçü kesmek için 3,5 milyondan daha fazla göçmeni ağırlayarak olağanüstü bir çaba ortaya koymaya devam etmektedir." 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal