Rusya ve Çin'den İran anlaşması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın anlaşmayı bozma sinyalleri vermesi üzerine; Rusya, Çin ve İran ile P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaşmanın bozulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden bir açıklama yaptı.

23.04.2018-12:30 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-12:26) Rusya ve Çin'den İran anlaşması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın anlaşmayı bozma sinyalleri vermesi üzerine; Rusya, Çin ve İran ile P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaşmanın bozulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

RUSYA VE ÇİN'DEN İRAN KONUSUNDA ANLAŞMA

Pekin’de Çinli mevkidaşıyla görüşme yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran ile Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve Çin ile Almanya'dan oluşan P5+1 ülkelerinin 2015’te imzaladığı nükleer anlaşmanın sonuna kadar arkasında olduklarını ifade etti.

Rus Dışişleri bakanı, Çin’le birlikte anlaşmanın bozulması yönündeki hamlelere karşı çıkacaklarını altını çizerek vurguladı.

Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçilmeden önce ve seçildikten sonra, Barack Obama döneminde imzalanan anlaşmayı bozacağı yönündeki ifadeleri sıklıkla dile getiriyordu. Fakat henüz bu konuda ciddi bir adım atabilmiş değildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın mütemadiyen anlaşmayı bozma sinyalleri vermesi üzerine; Moskova ve Pekin, İran ile P5+1 ülkeleri arasında yapılmış olan nükleer anlaşmanın bozulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladılar.

Pekin’de Çinli mevkidaşıyla görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran, ABD, Fransa, İngiltere Rusya, Çin ile Almanya'dan oluşan P5+1 ülkelerinin 2015’te imzaladığı nükleer anlaşmanın arkasında olduklarını ifade etti.

Rus bakan Lavrov, Çin’le birlikte anlaşmanın bozulması yönündeki hamlelere karşı çıkacaklarını altını çizerek vurguladı.

Doland Trump, ABD Başkanı seçilmeden önce ve seçildikten sonra, Barack Obama döneminde imzalanmış olan anlaşmayı bozacağı yönündeki ifadeleri sık sık dile getiriyordu. Öte yandan henüz bu konuda ciddi bir adım atabilmiş değil.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal