Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İran Nükleer Anlaşmasına İlişkin Durum ABD'nin Sorumsuzluğundan Kaynaklanıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak da adlandırılan, İran ve P5+1 ülkeleri arasında imzalanan fakat Washington'un daha sonradan çekildiği nükleer anlaşmaya ilişkin durumun ABD'nin sorumsuz tutumundan kaynaklandığını ifade etti.

08.05.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-13:15)

Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmnada çekilmesinin yıldönümünde Moskova'da görüştü.

Söz konusu görüşmenin başında yaptığı konuşma esnasında JCPOA'ya ilişkin mevcut durumun ABD'nin sorumsuzca bir tutum sergilemesi yüzünden kaynaklandığını ifade eden Lavrov, "Anladığım kadarıyla, ana gündem maddemiz İran'ın nükleer programıyla ilgili Ortak Kapsamlı Eylem Planı ile BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarında belirtilen yükümlülüklerini reddeden ABD'nin sorumsuzca tutumundan kaynaklanan durum olacak" sözlerini aktardı.

'RUHANİ'NİN MESAJI BİZE ULAŞTI'

Lavrov, Zarif'in İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin JCPOA'ya ilişkin mesajını kendilerine aktardığını belirtti.

Moskova hükümetinin bu mesajı dikkatle inceleyeceğini belirten Lavrov, Zarif'le görüşmesinin konu hakkında değerlendirmeleri ve açıklamaları birinci ağızdan duyma fırsatı sağlayacağını ve bunun çok değerli olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal