İslam'a Hakaret Ettiği İddia Edilen Asya Bibi Kanada'ya İltica Etti

Pakistan'da İslam'a ve Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği öne sürülen ve ülke çapında büyük protesto gösterilerine sebep olan Pakistanlı Hristiyan Asya Bibi'nin Kanada'ya iltica ettiği öğrenildi.

08.05.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-13:04)

Pakistan'da özel televizyon kanalı Geo News'in haberinde, serbest bırakılmasının ardından ölüm tehditleri alan ve yeri gizli tutulan Bibi'nin Pakistan'dan ayrıldığı belirtildi. 

Kanada'ya yapılan iltica başvurusuna ilişkin belgelerin geçen ay tamamlandığı ifade edilen haberde Bibi'nin avukatı Saiful Maluk'un Ocak ayında yaptığı "Bibi artık özgür bir insan çünkü Anayasa Mahkemesi tarafından suçsuz bulundu. İstediği yere gidebilir ancak Pakistan'da kalmayı tercih ederse ömrünün sonuna kadar hükümet onu koruyacaktır" açıklamasına yer verildi.

NE OLMUŞTU ?

Kavga ettiği iki kadın tarafından İslam'a ve Hazreti Muhammed'e hakaret etmekle suçlanan Pakistanlı Hristiyan Asya Bibi, 2009 yılından Kasım 2018'e kadar cezaevinde kalmıştı.

53 yaşındaki Bibi için 2010 yılında önce yerel mahkeme, ardından da 2014'te Lahor Yüksek Mahkemesi idam kararı vermişti.

Bibi'nin idamını önlemek için çok sayıda kadın ve insan hakları örgütü kampanyalar düzenlemişti.

Anayasa Mahkemesinde 31 Ekim'de görülen temyiz davasında Bibi hakkındaki idam kararı iptal edilmiş ve serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal