Putin İlk Defa Konuştu: Ciddi Olarak Endişeleniyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın aldığı sıkıyönetim kararı ile ilgili "ciddi olarak endişelendiğini" belirtti

27.11.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-09:32) Putin İlk Defa Konuştu: Ciddi Olarak Endişeleniyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın aldığı sıkıyönetim kararı ile ilgili "ciddi olarak endişelendiğini" belirtti. Pazar günü Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemileri arasında gerginlik meydana gelmiş, Rus sınırlarına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerini vurmuştu. Ukrayna savaş gemilerinin vurulması sonucu Rus gemileri 6 Ukrayna askerinin yaralanmasına neden olmuş ve iki ülke resmen savaş hazırlığına girmişti. Dün Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 25 Ocak'a tarihine kadar ülkede sıkıyönetim ilan etmiş, mecliste bu kararı onaylamıştı.

 

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün bu karara cevap verdi. Rus lider, sıkıyönetim kararı karşısında "ciddi olarak endişelendiğini" belirtti. Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi yapan Putin, "Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edilmesinden ve ordularının savaşa hazır konuma getirilmesinden ötürü derin endişe duyuyoruz. Ukrayna'nın aceleci kararlar almasının önlenmesi için Almanya'nın Kiev yönetimini etkilemesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal