Arjantin'den Suudi Prense Soruşturma Uyarısı

Arjantinli yetkililer "Muhammed bin Salman, Arjantin’e giriş yapması halinde bir suç soruşturmasıyla karşılaşabileceğini bilmeli" açıklamasında bulundu.

27.11.2018-09:26 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-09:22) Arjantin'den Suudi Prense Soruşturma Uyarısı

Uluslararası bir insan hakları bekçisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Arjantinli bir federal yargıcın, bu hafta sonunda Buenos Aires'te düzenlenen G20 zirvesine katılması beklenen Suudi Taç Prensi Muhammed Bin Salman'a yönelik savaş suçu iddialarının soruşturulacağını bildirdi. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Arjantinli yetkililer şu anda Suudi liderliğindeki koalisyonun iddia ettiği savaş suçlarıyla ilgili olarak ve bu suçun Suudi vatandaşlarının işkence görmesiyle ilgili olası suçlarını değerlendirmek üzere, baş makamın rolünü değerlendiriyor.

Suudi gazeteci ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Khashoggi, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kayboldu. Konsolosluktan sağlıklı bir şekilde ayrıldığı söyledikten sonra, Suudi yönetimi haftalar sonra gazetecinin konsoloslukta öldürüldüğünü itiraf etti.

HRW İcra Direktörü Kenneth Roth, Arjantinli yetkililer tarafından yapılan bir soruşturmada bin Salman gibi güçlü kişilerin yasaya tabi olmasının "güçlü bir sinyal" olacağını söyledi. "Muhammed bin Salman, Arjantin’e giriş yapması halinde bir suç soruşturmasıyla karşılaşabileceğini bilmeli" diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal