Pfizer ve Biontech’den Coronavirüs Aşısı Kararı

ABD’li ilaç firması Pfizer, yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştireceği iddialarına yanıt verdi.

17.03.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-12:35) Pfizer ve Biontech’den Coronavirüs Aşısı Kararı

ABD’li ilaç firması Pfizer, yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştireceği iddialarına yanıt verdi. Şirket, Alman patneri BioNTech ile birlikte aşı çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

Pharmaceutical Technology'den yansıyan bilgiye göre, ABD'li ilaç firması Pfizer, Alman BioNTech araştırma enstitüsü BionTech ile birlikte yeni tip coronavirüse (Covid-19)’a karşı aşı çalışmalarına başlayacak.

Pfizer CEO’su Dr. Albert Bourla konuya yönelik açıklamasında, “Pfizer BioNTech ile işbirliği yaparak, daha önceki deneyimlerini kullacak ve antiviral tedeviler geliştirecek. Potansiyel bir corona virüs aşısı yaratmak ive bu krizi yenmek için çin bir takım olarka çalışacağız, bilimsel deneyim, teknik beceri ve üretim kapasitemizi birleştireceğiz” cümlelerini kullandı.

BEŞ TEMEL STRATEJİ

Covid-19 pandemisiyle mücadelede beş temel strateji tespit ettiklerini dile getiren Pfizer, aşıyı geliştirmek için araştırmacıların virüsün hücrelere verdiği zararı belirleyen derin tespitler , görüntüleme, serolojik inceleme ve virüs modellemeleri yapacağını duyurdu.

Bununla birlikte, şirket geliştiren araçların açık kaynak bir platformda bulunacağını ve diğer firmaların da raporlarını eş zamanlı olarak yayınlayacaklarını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal