'NATO, Trablus Hükümetine Destek Vermeye Hazır'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "BM tarafından tanınan Serrac hükümeti ile Hafter aynı kefeye konulmaz. NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır" diye konuştu.

14.05.2020-15:08 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-16:09) 'NATO, Trablus Hükümetine Destek Vermeye Hazır'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "BM tarafından tanınan Serrac hükümeti ile Hafter aynı kefeye konulmaz. NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır" diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İtalyan La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamalarda, coronavirüs salgınının yanı sıra Akdeniz özelinde bölgesel gelişmelerden söz etti.

Türkiye’nin NATO üyesi olmasına karşın Akdeniz’de, Suriye ve Libya’da kendi gündemini uyguladığı yönündeki soruyu NATO Genel Sekreteri, "NATO'da 30 ortağız ve pek çok konuda farklı pozisyonlarımız olabilir ama Ankara önemli bir müttefiktir. Libya ve Suriye'de BM’nin barış anlaşmasına varma çabalarını destekliyoruz. Libya’da tüm tarafların uyması gereken bir silah ambargosu var. Bu, BM tarafından tanınan Fayiz es-Serrac hükümeti ile Hafter tarafından idare edilen güçleri aynı kefeye koymak anlamına gelmez. Bu nedenle NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır" diye yanıtladı.

Stoltenberg, "Rusya ve Çin’in, İtalya'ya yapılan yardımlar konusunda gerek hükümetleri gerekse hükümet dışı aktörleriyle coronavirüs üzerinden gerçeği çarpıtmak için kitlesel dezenformasyon ve propaganda yaptıklarını" diye konuştu.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin Rusya’nın yardımını reddetmesi üzerine sorulan soruya ise NATO Genel Sekreteri, NATO’yu harekete geçirdiklerini ve müttefiklerin birbirlerine yardım için pek çok şey yaptığını kaydederken, yardımlar hususunda kararın hükümetlerde olduğunu dile getirdi. Stoltenberg, bu tip coronavirüs yardımlarının yanlış bilgiler için kullanılmamasının önemini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal