Wagner'e Bağlı ve Suriyeli Paralı Askerler Hafter'e Yardıma Gitti

Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı paralı askerler ile Suriyeli paralı askerlerin Libya’daki darbeci güçlerin lideri Hafter’in safında savaşmak üzere Libya’ya gittiği bildirildi.

14.05.2020-08:49 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-09:05) Wagner'e Bağlı ve Suriyeli Paralı Askerler Hafter'e Yardıma Gitti

Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı paralı askerler ile Suriyeli paralı askerlerin Libya’daki darbeci güçlerin lideri Hafter’in safında savaşmak üzere Libya’ya gittiği bildirildi.

Libya’ya gece saatlerinde kalkan ikinci uçağın merkez ofisi Suriye olan Cham Wings Havayollarının A320 sayılı uçağın Suriye’deki Humaymin Hava Üssünden, Libya’daki El-Hadim Hava Üssüne iniş yaptığı belirtildi.

Ayrıca yine gece saatlerinde aynı sayılı uçağın Suriye’deki El-Hadim Hava Üssüne iniş yaptığı kaydedildi.

TSK destekli meşru Libya ordusunun başlattığı “Barış Fırtınası” operasyonu kapsamında darbeci Halife Hafter güçlerinin ağır yenilgiler almasıyla Hafter’e geçtiğimiz günlerde İsrail’den demir kubbe hava savunma sistemi gönderilmişti.

LİBYA ORDUSU STRATEJİK VATİYYE HAVA ÜSSÜ’NE 57 HAVA OPERASYONU DÜZENLEDİ

Libya ordusu hava unsurları, darbeci Hafter birliklerinin kontrolü altındaki Vatiyye Hava Üssü’ne bu ay başından şu ana kadar 57 hava operasyonu gerçekleştirdi.

Libya ordusu tarafından başlatılan Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden gelen açıklamada, operasyonların 3 Mayıs'ta başladığı kaydedildi.

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri darbeci Hafter’e bağlı birliklerin savaş makinalarına ve milislerin olduğu yerlere 3 hava operasyonu gerçekleştirildi.

4 Mayıs’ta 3 operasyon gerçekleştirildi, 5 Mayıs’ta ise düzenlenen 12 operasyonda on savaş aleti hedef alındı. Bu saldırılarda Hafter güçlerinin sözde komutanların da yer aldığı milisler öldürüldü.

6 Mayıs’ta gerçekleştirilen 12 hava operasyonunda Grad roketi taşıyıcı araçlar ve mühimmat kamyonları hedef alındı

7 ve 8 Mayıs’ta gerçekleştirilen 9 operasyonda ise 15 Hafter milisi vuruldu.

9 Mayıs’ta gerçekleştirilen 6 operasyonda üssün çeşitli yerlerinde olan toplam 70 milis vuruldu. Ölen ya da yaralanan olduğu ifade edilirken, ayrıntı verilmedi.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen 9 operasyonda 5 savaş aleti hedef alındı.

Önceki gün gerçekleştirilen 3 operasyonda da darbeci Hafter milislerinin savaş makinaları imha edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal