Çin ile İsrail İşbirliği ABD'yi Korkuttu!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail'in Çin ile dayanışma yapmasının, Washington'un Tel Aviv ile önemli projelerde çalışması konusunu riske attığını belirtti.

14.05.2020-08:28 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-10:51) Çin ile İsrail İşbirliği ABD'yi Korkuttu!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan sonra koalisyon ortağı Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile görüşme gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Tel Aviv'den ayrılmadan önce İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) açıklamada bulundu.

"İSRAİL, ÇİN İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAMALI"
Söz konusu açıklamasında Pompeo, Çin Komünist Partisi'nin (Pekin hükümeti) İsrail'in altyapısıyla herhangi bir bağlantı sağlanmasına karşı olduklarını belirtti.

"İsrail'in Çin ile iş birliği yapması, Washington'un Tel Aviv ile önemli projelerde çalışmasını tehlikeye atıyor." ifadelerini kullanan Pompeo, bu hususta Netanyahu ile görüştüğünü ve ona Çin'le iş birliğinin İsraillileri tehlikeye sürüklediğine yönelik bazı istihbarat bilgileri sunduğunu kaydetti.

Pompeo, Netanyahu'dan olumlu karşılık aldığını fakat konunun hala tartışmada olduğunu belirtti.

SALGINDAN SONRA İLK YURT DIŞI ZİYARETİ
Coronavirüsün baş göstermesinin ardından ilk kez ilk yurt dışı ziyareti nedeniyle önceki sabah İsrail'e intikal eden Pompeo, Netanyahu ve Gantz ile "Yüzyılın Anlaşması" planı da dahil olmak üzere pek çok konuyu masaya yatırmıştı.

Pompeo, Netanyahu ve Gantz ile görüşmesinin ardından "İsrail Bugün" Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim birimlerini ilhak etmeye karar verme hakkı olduğunu" demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal