Manga’nın solisti Kopenhag’a taşındı: Ferman Akgül kimdir, eşi kim?

Manga grubunun ünlü solisti Ferman Akgül, eşinin kariyeri nedeniyle Türkiye’den ayrılarak Kopenhag’a taşındı. Peki Ferman Akgül kimdir, eşi kim? İşte detaylar…

30.04.2024-12:40 - (Son Güncelleme: 30.04.2024-12:40) Manga’nın solisti Kopenhag’a taşındı: Ferman Akgül kimdir, eşi kim?

Türk rock müziğinin sevilen gruplarından Manga’nın solisti Ferman Akgül, eşinin kariyeri dolayısıyla Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a taşındığını duyurdu. Sosyal medyada gündem olan Ferman Akgül’ün hayatı ve müzik kariyeri merak edilmeye başlandı. Peki Ferman Akgül kimdir, eşi kim? 

Ferman Akgül kimdir?

Müzik kariyerine Ankara'da başlayan İbrahim Ferman Akgül, gençlik yıllarında klasik gitarla tanıştı ve müzik tutkusunu bu enstrümanla keşfetti. Ancak, gerçek anlamda müziğe adımını atan şey, ailesinin ona dokuz-on yaşlarında bir piyano hediye etmesiydi. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde eğitimine başladıktan sonra müziğe olan ilgisi daha da pekişti. İlk olarak Virgin Pulp gibi hardcore türünde gruplarda yer aldı ve müzik kariyerine sağlam bir temel attı.

Manga’nın solisti Kopenhag’a taşındı: Ferman Akgül kimdir, eşi kim?

maNga ile olan birlikteliği, Ferman Akgül'ün müzik hayatında dönüm noktalarından biriydi. maNga, önceleri isimsiz bir grupken, zamanla büyük bir başarı elde etti ve Türk rock müziğinde adını Altın harflerle yazdırdı. İlk albümleriyle büyük ses getiren grup, Türkiye'de ve Avrupa'da geniş bir hayran kitlesi edindi. Akgül, maNga ile uluslararası alanda da başarıya ulaştı ve FIFA06 soundtrack'inde yer alan şarkılarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Müzik kariyerinin yanı sıra sinema alanında da aktif olan Ferman Akgül, birçok sanatçıyla iş birliği yaparak kliplerin çekimlerine katkı sağladı. Marmara Üniversitesi'nde sinema üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra şu anda doktora çalışmalarına İzmir Ege Üniversitesi'nde devam etmektedir.

Özel hayatı da medyada sıkça yer alan Akgül, ilk evliliğinden sonra 2015 yılında Bettina Kuperman ile hayatını birleştirdi ve bir çocuk sahibi oldu. Ayrıca, solo kariyerine odaklanarak "06 Records" şirketini kurdu ve solo projeleriyle müzik dünyasındaki varlığını sürdürmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal