Kamu için yeni Togg kararı: Hepsi yasaklanacak

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi resmen yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, kamuya tahsis edilen araçlar tasfiye edilecek ve yerlerine Togg marka elektrikli araçlar kullanılacak.

17.05.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 17.05.2024-12:49) Kamu için yeni Togg kararı: Hepsi yasaklanacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Kararlarla birlikte, Kamuda Tasarruf Paketi yürürlüğe girdi ve kamuya kullanımdaki araçların tasfiyesi koşuluyla TOGG marka elektrikli araçlar satın alınabilecek. Diğer araçların alımı ise yasaklandı. Ayrıca, hibe dahil herhangi bir şekilde yabancı menşeli taşıt kullanımı, belirli makam ve hizmetler haricinde yasaklandı ve yabancı menşeli taşıtlarda en az %40 yerli katkı payı şartı getirildi.

Kamu için yeni Togg kararı

Genelgeye göre, kamu kurumlarına 3 yıl süreyle yeni taşıt alınmayacak. Ancak, savunma ve güvenlik hizmetleri için ihtiyaç duyulan taşıtlar ile ambulans ve itfaiye araçları gibi acil ve zorunlu hallerde kullanılacak taşıtlar bu yasaktan istisna olacak. 

İhtiyaç fazlası taşıtlar ise tasfiye edilecek veya ihtiyacı olan kamu kurumlarına devredilecek. Ayrıca, genelgeyle birlikte kamu taşıtlarının yerli ve milli elektrikli taşıtlara dönüştürülmesi amacıyla, kullanımdaki taşıtların tasfiyesi koşuluyla Togg marka elektrikli araçlar satın alınabilecek.

Kamu için yeni Togg kararı: Hepsi yasaklanacak

Genelgede ayrıca, kamu görevlileri ve belediye başkanları gibi yetkililere makam aracı kullanımında sınırlamalar getirildi. Bu kişiler, makam araçlarını sadece evleriyle görev yerleri arasında sabah gidiş gelişlerde binek veya station tipi taşıtlardan kullanabilecekler.

Togg T10X kullanılmaya başlandı

Kullanılacak taşıtların verimli bir şekilde kullanılması için plaka bazında takip edilecek ve düzenli olarak kayıt altına alınacak. Geçtiğimiz nisan ayından itibaren erişime açılan D-Smart GO platformu, Togg'un ilk tamamen elektrikli SUV modeli T10X'te yüzde 80 oranında kullanılmaya başlandı. 

D-Smart GO, Togg T10X sahiplerine birçok TV kanalına canlı erişim sağlarken, seyahat sırasında sürücünün dikkatini dağıtmamak için ana ekranı kapatıyor. Togg T10X sahipleri, platformu 12 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal