Sudan'da Sağlık Bakanı Hükümet Onayı Olmadan Görevinden Alındı

Sudan Sağlık Bakanı Ekrem Ali et-Tum'un görevinden alındığı duyuruldu.

14.05.2020-07:51 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-07:52) Sudan'da Sağlık Bakanı Hükümet Onayı Olmadan Görevinden Alındı

Egemenlik Konseyinden aktarılan bilgilendirmede, Konsey Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Başbakan Abdullah Hamduk, bazı Konsey ve hükümet üyelerinin, oy birliğiyle Sağlık Bakanı Ekrem Ali et-Tum'un görevden alınmasına karar verdiği bildirildi. Ancak görevden alma kararının sebebi açıklanmadı.

EGEMENLİK KONSEYİNİN AÇIKLAMASINI REDDEDİLDİ
Hükümetten aktarılan bilgilendirmede ise Sağlık Bakanı'nın görevden alınmasıyla ilgili herhangi bir bildirim söz konusu olmadığı ve öneri kararında bulunulmadığı vurgulanarak, Egemenlik Konseyinin açıklaması kabul edilmedi.

Hükümet Sözcüsü Faysal Muhammed Salih, konuya ilişkin ifadesinde, Konsey, hükümet ve hükümetin siyasi referansı Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) koalisyonundan üyelerin dail olduğu toplantıda bazı üyelerin Sağlık Bakanı'nın görevinden alınması görüşünü paylaştıkları ancak kendilerinin toplantının bu konunun görüşüleceği yer olmadığı biçiminde yanıtladıklarını dile getirdi.

Salih, "Bakanlar Kurulu ve Başbakanı temsilen diyorum ki Sağlık Bakanı'nın görevden alınmasıyla ilgili herhangi bir taraf ile ne bir anlaşma ne de bir tavsiye söz konusudur." dedi.

ÖDBG'den aktarılan bilgilendirmede da bakanın görevden alınmasıyla ilgili bir isteğin olmadığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal