Mısır'da Sudan ve Libya Konulu Zirveler Düzenlenecek

Mısır Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, yarın başkent Kahire'de Sudan ve Libya konulu iki zirve gerçekleştirilecek.

23.04.2019-09:44 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-09:37) Mısır'da Sudan ve Libya Konulu Zirveler Düzenlenecek

Sudan bölgesel ortaklarının görüşmeler yapacağı zirveye, Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi, Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kageme, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki'nin yanı sıra Etiyopya, Güney Sudan, Uganda, Kenya, Nijerya'dan üst düzey devlet görevlileri ve temsilcilerin katılacağı tahmin ediliyor.

Sudan'daki yaşanan gelişmeler ile ülkede barış ve istikrarı sağlamanın yollarının görüşüleceği zirvede, ortak çalışmaların güçlendirilmesi konuları da ele alınacak.

LİBYA ZİRVESİ

Libya konulu zirveye ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile birlikte Ruanda, Güney Afrika Cumhurbaşkanları, Afrika Birliği'ndeki Libya Komitesi Başkanı statüsüyle Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki'nin katılacağı düşünülüyor.

Söz konusu toplantıda, Libya'da yaşanan son gelişmeler, ülkedeki mevcut krizin sonlandırılması ve siyasi çalışmaları tekrardan hareketlendirme yollarının dışında terörle mücadele konularının ele alınacağı bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal