Özbekistan, Türkiye ve Pakistan'ın Düzenlediği Ortak Tatbikat Başladı

Özbekistan, Türkiye ve Pakistan silahlı kuvvetlerinin düzenlediği "Ortaklık Kalkanı-2019" tatbikatı Özbekistan'da başladı.

23.04.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-09:29) Özbekistan, Türkiye ve Pakistan'ın Düzenlediği Ortak Tatbikat Başladı

Cizzah bölgesindeli Forış poligonunda, üç ülke silahlı kuvvetlerinin gerçekleştirdiği "Ortaklık Kalkanı-2019” ortak askeri tatbikatının açılış töreni yapıldı.

Özbekistan Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı görevlileri, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Mustafa Baloğlu, Pakistan’ın Taşkent Büyükelçiliği Askeri Ataşesi İmran Arif ile tatbikata katılan ülkelerin silahlı kuvvetleri üyelerinin yer aldığı törende, üç ülke milli marşlarının okunmasından sonra bayrakları göndere çekildi.

'TÜRK ASKERLERİNİ BURADA GÖRMEKTEN ÇOK MEMNUNUZ'

Açılış töreninde katılımcılara Türkçe ve Urduca hitap eden Özbekistan Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şuhrat İkramov, Türk askerlerini ata yurdu olarak benimsedikleri bu topraklarda karşılamaktan çok memnun olduklarını söyleyerek, ortak tatbikatın üç ülke arasında ilerlemekte olan askeri işbirliğinin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

Açılış töreni çerçevesinde üç ülke askerlerinin tören geçişi gerçekleştirildi.

26 Nisan'da tamamlanacak olan ortak tatbikata Türkiye Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev alan  15 Türk asker ve subay yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal