Macron İyice Saçmalamaya Başladı

Macron yine Türkiye'ye bulaştı... Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'yi, 'Yunanistan ve KKRY'nin egemenlik haklarını ihlal etmek' gibi niteliksiz ithamlarla suçladı.

23.07.2020-14:07 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-14:11) Macron İyice Saçmalamaya Başladı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Emmanuel Macron Elysee Sarayı’nda Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ile bir araya gelerek, Türkiye'yi az gelişmiş ve gerçekçi olmayan ifadelerle eleştirdi.

Macron, ''Bir kez daha, Türkiye tarafından egemenlik hakları ihlal edilen Yunanistan ve Kıbrıs’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Avrupa Birliğine üye bir ülkenin egemenlik haklarının ihlal edilmesi ya da tehdit edilmesi kabul edilebilir değil. Bunu yapanlar cezalandırılmalı'' diye konuştu.

Akdeniz'in doğusundaki provokasyonlara ve Yunanistan ve Kıbrıs'ın kıta sahanlığını göz ardı eden ülkelere karşı Avrupa Birliği'nin (AB) yanıt vermemesinin ciddi bir hata olacağını ifade eden Macron, ''Türkiye'nin AB sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz'' diye konuştu.

Macron, Doğu Akdeniz’de, enerji ve güvenlik hususlarında bilhassa Türkiye ve Rusya’nın nüfuzunu artırdığını, AB’nin ise hala bu bölgede geri kaldığını ifade etti.

Macron,''Birliğimize dahil iki ülke için kritik önemde olan Akdeniz'in bu bölgesinde, enerji ve güvenlik kilit konumda yer alıyor. Bölgede güç mücadelesi içinde olan Türkiye ve Rusya kendini bu bölgede gösteriyor. AB hâlâ çok az adım atıyor. Akdeniz'deki güvenliğimizi başka aktörlerin eline bırakmak ciddi bir hata olur. Bu Avrupa için bir seçenek değil, Fransa buna izin vermeyecek'' ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal