Çin'in Uzay Yolculuğu Başladı

Çin, Mars'a 55 milyon kilometrelik bir roket içinde keşif aracı fırlattı. Keşif aracını içinde bulunduran roketin, ülkenin güneyindeki Hainan adasından başarıyla fırlatıldığı kayıtlara geçti.

23.07.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 23.07.2020-15:48) Çin'in Uzay Yolculuğu Başladı

Daha evvel benzeri bir hamlede bulunan Çin, 2011 yılında Rusya ile Mars'a ilk yolculuk denemesinde bulunmuş fakat başarısız olmuştu.

İsmini Çince klasik bir şiirden alan Tianwen-1 (Cennete Sorular) Mars misyonunda, uzay aracının önce Mars yörüngesine giriş yapması, sonrasında ise Kızıl Gezegen'e inmesi ve Mars yüzeyinde keşifte bulunacak küçük inceleme aracını yüzeye bırakması amaçlanıyor.

7 AY SÜRECEK YOLCULUK
Uzay aracının 55 milyon kilometrelik yolculuğunun yedi ay devam etmesi, Mars'a inişin Şubat ayında yapılması öngörülüyor.

Yüzeye indirilecek altı tekerlekli ve dört güneş paneline sahip 240 kilo ağırlığındaki keşif aracının incelemelerini üç aylık bir zaman diliminde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Söz konusu keşif aracı, Kızıl Gezegen'in yüzeyini ve atmosferini inceleyecek, fotoğraflar çekecek, haritalar çıkaracak ve geçmişte Mars'ta hayat olup olmadığına yönelik araştırmalarda bulunacak.



3 ÜLKEDEN DE MARS YOLCULUĞU PLANI
Ay ile Dünya'nın yerinin uygun olmasından dolayı Mars'a yolculuk bu ay Çin'in haricinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de gündeminde büyük yer kaplıyor.

BAE, Mars'a ilk insansız keşif uçuşunu Pazartesi günü başlatmıştı. NASA'nın Mars'a göndereceği keşif aracının ise 30 Temmuz'da fırlatılması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal