Rusya'da siyasi dengeler değişecek mi? Putin 5. dönem için yemin etti!

Putin, Rusya Devlet Başkanlığı yemin töreniyle 5. dönemine başladı. Törene yaklaşık 2 bin 600 davetli katılırken, bu önemli an Rus televizyon kanalları aracılığıyla canlı yayınlandı.

07.05.2024-17:19 - (Son Güncelleme: 07.05.2024-17:19) Rusya'da siyasi dengeler değişecek mi? Putin 5. dönem için yemin etti!

Yemin töreninde Putin, Rusya Anayasası kitapçığı üzerine elini koyarak yemin etti. Yaptığı konuşmada, kendisini tekrar seçen vatandaşlara teşekkür eden Putin, Rus halkının çıkarlarının ve güvenliğinin kendisi için her şeyden önemli olduğunu vurguladı. "Rus vatandaşları, ülkenin rotasının doğru olduğunu teyit etti. Bu, ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğumuz anda büyük önem taşıyor." diyen Putin, şöyle devam etti: 

"Bu zor dönüm noktasını gururla aşacağımızdan, daha da güçleneceğimizden ve kalkınmayla ilgili hedefleri gerçekleştirme yönündeki uzun vadeli planları ve büyük ölçekli projeleri mutlaka hayata geçireceğimizden eminim. İnsanların korunması öncelikli. Yüzlerce yıllık aile değerlerine ve geleneklerine verilen desteğin, kamusal ve dini birlikleri, siyasi partileri ve hükümetin her kademesini birleştirmeye devam edeceğinden eminim."

Putin ayrıca, birçok ülkeyle iyi ilişki kurma niyetinde olduklarını belirterek, "Rusya'yı güvenilir ve dürüst bir ortak olarak gören tüm ülkelerle iyi ilişkileri güçlendirmeye açık olduk ve açık olacağız. Bu ülkeler, gerçekten de küresel çoğunluğu oluşturuyor. Batılı devletlerle diyalogdan vazgeçmiyoruz. Onlar, ileride de Rusya'nın gelişimini engellemeye, saldırganlık siyasetini sürdürmeye, ülkemiz üzerinde yıllardır durmayan baskıya devam mı edecek, yoksa işbirliği ve barışa giden yolu mu arayacak? Seçim onların." ifadelerini kullandı.


Putin, 6 yıl daha görevde

Çok kutuplu dünya düzeninin, eşit ve bölünmez güvenlik sisteminin oluşturulması yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Putin, ülkesinin, sosyal ve siyasi sisteminin her türlü zorluk ve tehditlerine karşı güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Törende Türkiye'yi temsilen Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç de yer aldı. Yemin töreninin ardından 30 pare top atışı yapıldı. Putin, Rusya Devlet Başkanlığı Alayının geçidini takip etti ve ardından Kremlin'deki Blagoveşçenskiy Katedrali'ndeki geleneksel ayine katıldı.

Putin'in Mart ayında yapılan devlet başkanlığı seçiminde yüzde 77,49 katılımla oyların yüzde 87,28'ini alarak 6 yıl daha görevde kalacağı belirtildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal