Netanyahu için skandal iddia: ‘Hamas için Katar’dan para istedi’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Katar’dan, Hamas için para istediği iddiası gündemi sarstı. Detaylar haberimizde…

07.05.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 07.05.2024-17:21) Netanyahu için skandal iddia: ‘Hamas için Katar’dan para istedi’

Gazze’de yapılan katliamların baş sorumlusu olarak görülen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 2018 yılında Hamas için Katar'dan para talep ettiği ve bunun terör faaliyetlerine fon sağlama anlamına gelmediği yönünde bir garanti verdiği iddia edildi.

‘Netanyahu Hamas için Katar’dan para istedi’

AA'da yer alan habere göre; Gazze'ye yönelik artan şiddet ve uluslararası baskılar altında Netanyahu, gizli bir mektup skandalıyla karşı karşıya kaldı. İsrail basını, Netanyahu'nun Katar'a yazdığı gizli mektupta Hamas'a milyonlarca dolarlık fon talep ettiğini öne sürdü.

Netanyahu için skandal iddia: ‘Hamas için Katar’dan para istedi’

Mektupta, Netanyahu'nun Hamas'a yapılacak yardımın bölgesel istikrarı koruyacağını ve insani krizi hafifleteceğini belirttiği belirtiliyor. Haberlerde, Katar yetkililerinin daha fazla güvence istemesi üzerine ABD'nin Netanyahu'nun önerisini kabul ettiği ve Hamas'a fon sağlamanın terör faaliyetlerine destek anlamına gelmeyeceği taahhüdünde bulunduğu bildirildi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden henüz bir açıklama yapılmadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal