Libya Konferansı Hayal Kırıklığıyla Sonuçlandı

Palermo'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı’nın yalnızca bir kaç önermeyle sonuçlanması hayal kırıklığına sebep oldu.

16.11.2018-13:43 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-13:41) Libya Konferansı Hayal Kırıklığıyla Sonuçlandı

Palermo'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı’nın yalnızca bir kaç önermeyle sonuçlanması hayal kırıklığına sebep oldu. İtalya Palermo'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı, bir anlaşmaya varılmadan, yalnızca bir kaç "önermeyle" sonuçlandı. Palermo konferansından birkaç ay önce Paris'te düzenlenen zirveden farkı ise sadece tarihlerdi. Beklendiği gibi konferansla alakalı tepkiler farklıydı fakat dikkat çekici olan, hayal kırıklığının, var olan iyimserliği yakıp yıkması ve beklenen düzeyde olmasa da konferans sonucundan memnun kalan bazı tarafların baskın gelmesi oldu. İtalya hükümetinin Çarşamba günü sunduğu konferansla alakalı bildiride öne çıkan madde, Libya'da meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2019 baharında yapılmasının gerekliliğini vurgulayan maddeydi. Fakat bildiride, anayasa referandumu ve seçimlerin tarihiyle alakalı herhangi bir takvim sunulmadan, ucu açık bir şekilde "gelecek bahara kadar yapılması gerektiği" belirtildi. Palermo Konferansı’nın İtalya yönünden en önemli başarısı ise planlanan seçim tarihlerinin gerçekleştirilmediği Paris zirvesinin üzerini örtmek oldu.

Palermo’nun ev sahipliğini yaptığı konferans, kara kıtanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesinde kendi nüfuzunu gerçekleştirmeye çalışan Fransa-İtalya arasındaki çekişmeyi de gözler önüne serdi. Bu durum Palermo konferansının, Libya halkına yarar mı sağlayacağı yoksa, 2015 Aralık Suheyrat ve Mayıs 2018 Paris zirveleriyle ortak bir kader mi paylaşacağı yönünde akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal