Göçmen Kervanı Sınıra Dayandı

Orta Amerikalı göçmenlerin oluşturduğu grup, ABD'ye ulaşmak üzere çıktığı yolculuğun son durağı olan sınır kenti Tijuana'ya geldi

16.11.2018-13:17 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-13:15) Göçmen Kervanı Sınıra Dayandı

Orta Amerikalı göçmenlerin oluşturduğu grup, ABD'ye ulaşmak üzere çıktığı yolculuğun son durağı olan sınır kenti Tijuana'ya geldi. Tijuana'daki görevliler, 7 bin kişilik konvoydan 2 binden fazla göçmenin şehre ulaştığını belirtti. Kentte yalnızca 700 göçmeni barındırabilecek kapasite olduğundan, göçmenlerin kullanımına bir stadyum ve spor salonu açıldı. ABD'li gümrük yetkilileri, günde en fazla 100 mültecinin başvuru işlemini gerçekleştirdiğinden göçmenlerin kentte aylarca durması bekleniyor. Birleşmiş Milletler (BM), Orta Amerika'dan ABD'ye gitmek için yola çıkan 7 bin kişiden fazla göçmen konvoyunun arasında 2 bin 300 çocuğun bulunduğunu tespit etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika yönetiminin, ABD'ye gelmekte olan göçmenleri durduramadığını belirterek, "acil durum" ilan etmiş ve sınırdaki devriyeleri sıkılaştırdığını açıklamıştı. Trump ayrıca Guatemala, Honduras ve El Salvador'a tüm dış yardımları durdurmaya ya da büyük ölçüde düşürmeye gideceklerini belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal