Kayıp Denizaltı Arama Çalışmaları Sürüyor

Arjantin Donanması Cuma günü, Kasım 2017 ortasından bu yana kayıp olan ARA San Juan denizaltısının arama operasyonunun devam ettiğini duyurdu.

27.10.2018-10:59 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-10:54) Kayıp Denizaltı Arama Çalışmaları Sürüyor

Arjantin Donanması Cuma günü, Kasım 2017 ortasından bu yana kayıp olan ARA San Juan denizaltısının arama operasyonunun devam ettiğini duyurdu. Arjantin Donanması, "San Juan denizaltısı için arama operasyonundayız ... Ocean Infinity şirketinin çalışmayı geçici olarak durdurulmasına ilişkin talebi nedeniyle, mevcut sözleşmeye göre aramanın sürdürülmesine izin verdiğini" söyledi. Arjantin Donanması, Ağustos ayında kayıp denizaltının aranması için gelişmiş ekipman kullanımı ile deniz yatağının hidrografik ve jeofizik araştırmalarında uzmanlaşan Ocean Infinity firması ile bir sözleşme imzaladı. Şirket ayrıca kayıp MH370 Malezya uçağı için bir arama işlemi yürütmesiyle biliniyor. Ocean Infinity, sadece ARA San Juan'ın bulunması durumunda Arjantin'den ödeme almayı taahhüt etti.

Gemi, teknik arıza hakkında rapor verdikten sonra 40'ın üzerinde mürettebat ile kayboldu. Rusya dahil olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen ekipman ve personel denizaltı için arama ve kurtarma operasyonu gerçekleştirmekte. Arjantinli yetkililer, subayın iletişim kurmasından 15 gün sonra kurtarma operasyonlarını bıraktı, ancak aramanın devam edeceğine söz verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal