İstanbul Zirvesi Suriye Sorununa Çözüm Bulmaya Çalışıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa'nın Suriye kriziyle başa çıkmada “ortak dayanak” bulacağına dair umutlu olduğunu belirtti.

27.10.2018-10:18 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-10:16) İstanbul Zirvesi Suriye Sorununa Çözüm Bulmaya Çalışıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa'nın Suriye kriziyle başa çıkmada “ortak dayanak” bulacağına dair umutlu olduğunu belirtti. Sözcü, cumartesi günü, dört ülkenin liderlerinin İstanbul'daki zirveden sonra ortak bir bildiri yayınlayacağını söyledi. Kremlin, "Bu bir anlaşmazlık değil. Farklı yaklaşımlar var. Genel olarak, hepimiz Suriye'de siyasi bir çözüm arayışındayız. Bu ortak bir hedef. Ama araç ve taktiklerden bahsetmek gerekirse, elbette bazı farklılıklar olabilir" dedi. Daha önce, Kremlin basın servisi yaptığı açıklamada, “Sorun, siyasi çözüm sürecinin teşvik edilmesi ve güvenlik ve istikrarın birleştirilmesi ve mültecilerin geri dönüşüne ilişkin koşulların tesis edilmesi için ilave adımlar da dahil olmak üzere Suriye'deki duruma ilişkin görüşlerin paylaşılmasıyla ilgilidir.’’ demişti. Kremlin sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında bir dizi ikili toplantı düzenleyeceğini söyledi. 

Bu arada, Suriye 'nin cumhurbaşkanı Nasr el-Hariri liderliğindeki muhalefet Müzakere Komisyonu (SNC) delegasyonu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmelerde bulundu. Toplantıdan sonra, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı gereğince kapsamlı bir Suriye-içi diyalog kurulmasına yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal