Kadın Adayın Afişini Öptü Irak Karıştı

Irak'ta parlamento seçimlerine Ensar el Hak listesinden aday olarak gösterilen kadın aday Hedba el Hesnawi’nin afişini öpen ve hakaret eden gence 100 milyon dinar (82 bin dolar) para cezası verildiği öğrenildi.

23.04.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-15:27) Kadın Adayın Afişini Öptü Irak Karıştı

Bölgedeki kaynakların haberine göre seçim propagandasının başladığı ilk günlerde El Macatim aşiretinden olan bir gencin, kadın adayın afişini öpen ayrıca hakaret eden görüntüleri sosyal medyaya düştü.

Hedba el Hesnawi’nin afişini öpüp, hakaret eden gencin çektiği videoda, “Eğer sana oy vermezsem, annem ve babama lanet olsun. Şu dudakların güzelliğine bakın maşallah, maşallah” ifadelerini kullandığı görüldü.

Kadın aday Hedba el Hesnawi’nin aşireti, genci kendilerine teslim edilmesi karşılığında EL Macatim aşiretine 40 milyon dinar (33 bin dolar) para talep ettiği iddia ediliyor.

Hedba el Hesnawi, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada olayla ilgili şu sözleri kaydetti: “Bazıları seçime gölge düşürmek amacı ile söz konusu genci kışkırtarak yönlendirmiş.”

GENCİN AİLESİ ÖZÜR DİLEDİ

Daha sonra aileler olayın parayla çözüldüğünü açıkladı. Gencin ailesi sosyal medya hesapları üzerinden vekil adayından özür diledi.

Hedba Hesnawi son olarak, “Bana karşı yapılanlara rağmen ben yoluma devam ediyorum. Kanunu bilmeyenlere kanunu öğreteceğiz” şeklinde konuştu.

Olaydan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan gencin babası ise, “Para miktarı sembolik bir şey, karşı aşiret haklı ve cezalandırma hakkına sahipti. Her şeye rağmen intikama başvurmadıkları için onlara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Edinilen bilgilere göre, iki ailenin konunun kapanması için 100 milyon dinara (82 bin dolar) anlaştığı ve konunun kapandığı açıklandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal