İzetbegoviç Yeniden SDA Genel Başkanı Seçildi

Bosna Hersek'teki en büyük Boşnak partisi olan Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) genel başkanlığına tekrardan Bakir İzetbegoviç getirildi.

14.09.2019-18:01 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-17:52)

Bosna Hersek'teki en büyük Boşnak partisi olan Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) genel başkanlığına tekrardan Bakir İzetbegoviç getirildi.

Bağımsız Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in kurucduğu SDA'nın 7. Kongresi, başkent Saraybosna'daki Zetra Spor Salonu'nda gerçekleşti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la birlikte bölge ülkelerden siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler ve parti delegelerinin dahil olduğu kongrede, 2015 yılından bu güne parti genel başkanlığını devem ettiren ve tek aday olan Bakir İzetbegoviç, tekrardan genel başkan oldu.

Yeniden parti genel başkanlığını üstlenen Boşnak lider İzetbegoviç, dört yıl sonra görevini sonlandıracak.

Bakir İzetbegoviç kimdir?

1992'den itibaren SDA bünyesinde farklı departmanlarda çalışan İzetbegoviç, 2010-2018'de iki dönem Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyeliğini de üstlendi.

26 Mayıs 2015'te gerçekletirilen SDA 6. Kongresi'nde parti genel başkanlığına gelen İzetbegoviç, halen Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Son Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal