Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İran'dan İsrail Açıklaması: İsrail Mahkemeye Çıkmalı

İran’israil arasında ki gerginlik sürerken bugün İran’dan önemli bir açıklama geldi. İran Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre İsrail’in uluslararası mahkemelerde yargılanmasını istedi.

15.05.2018-13:31 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-13:54) İran'dan İsrail Açıklaması: İsrail Mahkemeye Çıkmalı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi İsrail de yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi  tarafından yapılan yazılı açıklama da İsrail’in savaş suçlusu olarak uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiği ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ve İranlı yetkililerin ortak olarak yaptıkları açıklamalarda, Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den, Kudüs’e taşımasını "şiddetle kınadığını" altını çizerek vurguladı ve Birleşmiş Milletler’den konu ile ilgili ciddi kararlar almasını istedi.

BİR BAŞKA AÇIKLAMA DA HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN

İran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında basın mensuplarına yaptığı konuşmada, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere tüm dünya ülkelerinden İsrail’in Filistin’de işlediği cinayetlere karşı gerekli tepkileri vermesini istedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise resmi sosyal medya hesabının bulunduğu Twitter platformundan paylaştığı mesajda, Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma gününü, utanç günü ifadelerini kullanarak bu günü bu şekilde olarak değerlendirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;