İsrail Filistin Halkına Soykırım Uyguladı!

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması üzerine başlatılan barışçıl gösterilerde, Filistin halkına yönelik İsrail tarafından soykırım uygulandı.

15.05.2018-11:03 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-11:10)

İsrail'in Kudüs’ü işgal etmesi, dün ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasıyla resmileşti. Başkent dayatmaları ve zorbalık ile İsrail'e peşkeş çekilmeye çalışılan Kudüs için Gazze ve Ramallah'ta binlerce Filistin ayağa kalktı. Siyonist İsrail ordusu, Filistinlileri hiç acımadan katletti.

KATLİAMIN BİLANÇOSU

Gündüz başlayan barışçıl gösteriler, öğleden sonra İsrail katlimana evrildi. Barışçıl bir şekilde protesto gerçekleştirmeye çalışan göstericilerin üzerlerine İsrail askerleri önce göz yaşartıcı gaz ile saldırdı. Bununla da yetinmeyen İsrail ordusu Filistinli eylemcilerin üzerlerine gerçek mermilerle saldırdı.

Savaş alanına dönen bölge de çok kısa süre içinde hayatını kaybedenlerin sayısı 59'u bulurken, yaralanan insanların sayısı ise 2 bin 770 olarak duyuruldu. Ayrıca İsrail askerleri  gazetecileri de hedef aldı. Filistin basınından 15 gazeteci vurularak yaralandı.

8 AYLIK BEBEK ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu kadın, erkek ayırt etmeksizin düzenlendiği saldırılarda kimsenin yaşına da bakmadı. Öyle ki İsrail tarafından katledilenlerin arasında 8 aylık kundakta ki bebek de vardı. Vücuduna isabet eden mermi sonucu yaşamını yitiren 8 aylık bebek, ağzı salyalı İsrail barbarlığının geldiği son noktayı net şekilde ortaya koydu.

KANLI PAZARTESİ SONRASINDA YAS

İsrail güvenlik güçlerinin düzenlediği soykırım sonrasında Gazze ile Ramallah'ta yas vardı. Bu mücadelede şehit düşen Filistinlilerin aile ve yakınları gözyaşlarına boğulurken zor ayakta kalabildiler.

Hastaneler sürekli gelen yaralılar ile dolup taşarken, morglara da Filistinlilerin ölü bedenler getirildi.

İSRAİLLİLER SOYKIRIMI KÜSTAHCA KUTLUYOR

Gazze ve Ramallah'ta yaşanan bu soykırım İsrail ve İsraillilerin hiç umurunda dahi olmadı. ABD'nin büyükelçiliğini taşıdığı Kudüs'te İsrailliler zafer kutlamaları gerçekleştirirken, Kudüs'ün tarihi surlarına ABD ve İsrail bayrakları yansıtıldı ve ABD Başkanı Donald Trump'a övgüler dizildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal