İran'dan Dikkat Çeken Açıklama: Trump'ı Yüzyılın Savaşına İkna Edemedi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın İngiltere'yi bataklığa çekmeye çalıştığını iddia etti.

22.07.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-11:22) İran'dan Dikkat Çeken Açıklama: Trump'ı Yüzyılın Savaşına İkna Edemedi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın ABD Başkanı Donald Trump'ı ''Yüzyılın Savaşı'' hususunda ikna edemediğini, bunun intikamını İngilizleri bataklığa çekerek almak istediğini söyledi.

Zarif, paylaşımında şu sözleri kullandı:

''Yanlış yapmayın. Donald Trump'ı Yüzyılın Savaşı'nı başlatması hususunda kandıramayan ve B Takımı'nın çökmesinden rahatsız olan John Bolton, İngilizleri bir bataklığa düşürme ümidiyle kinini o doğrultuda kanalize ediyor. Böyle bir adımı ancak ihtiyat ve sağduyu önler.''

Zarif, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'i "B Takımı" olarak isimlendiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal