Rus Jetleri İdlib'i Vurdu: 17 Ölü

Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde bir pazar yerine gerçekleştirdiği saldırıda ilk tespitlere göre 17 sivil yaşamını yitirdi

22.07.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-11:05) Rus Jetleri İdlib'i Vurdu: 17 Ölü

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki sivil yerleşimlere düzenlediği yoğun saldırılarda 3'ü çocuk olmak üzere 17 sivil yaşamını yitirdi, en az 10 sivil yaralandı.

Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, İdlib'in Han Şeyhun, Serakib ve Kefrenbil ilçeleri, Keferruma beldesi, Maarşurin, Cibala, Martemater, Hiş, Urim El Cuz, Ureynibe ve Sutuh Ed Deyr köylerine, Hama'nın kuzey kırsalında Kefer Zita ve Morik ilçeleri ile Tel Meleh, Cubbeyn, Havice ve Sırmaniye köylerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Sivil Savunma'dan (Beyaz Baretliler) aktarılan bilgiye göre, aralarında 3'ü çocuk, Cibala'da 1, Keferruma bölgesinde 4, Urim El Cuz köyünde 12 olmak üzere 17 sivil yaşamını yitirdi. Serakib ilçesinde de en az 10 sivil yaralandı. 

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR  

Söz konusu bölgelere yoğun hava saldırıları devam ederken, ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.

Askeri muhaliflere ait uçak gözlem evi de Han Şeyhun, Serakib, Kefer Zita, Kefrenbil ilçeleri ile Hiş köylerine yapılan saldırıların Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından düzenlendiğini belirtildi.

,Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal