İran'a İlk İngiltere Kucak Açtı

ABD nükleer anlaşmadan ayrılınca İran’a ilk destek İngiltere’den geldi. İngiltere, İran ile çok önemli bir anlaşmaya gidince, bu gelişme ABD için ‘sırtından bıçaklandı’ olarak değerlendirildi.

17.05.2018-20:41 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-23:23)

İran, ABD’nin nükleer anlaşmadan ayrılarak ambargolara geri dönüleceğini duyurmasının ardından ülkenin güneybatısındaki bir petrol sahasını geliştirmek için İngiliz konsorsiyumuyla ön mutabakat sağladı.

İRAN DEVLET TELEVZİYONU DUYURDU

İran devlet televizyonu, Tahran'ın ülkenin güneybatısındaki Kerenj petrol ve gaz sahasını geliştirmek için İngiltere merkezli Pergas Konsorsiyumu ile bir ön mutabakat imzaladığını duyurdu.

'YAKLAŞIK 1.2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM'

Ön mutabakatın, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, İngiltere'nin İran Büyükelçisi Robert Macaire ve Pergas Genel Müdürü Colin Rowley'in de teşrif ettiği törenle yapıldığı ifade edildi.

Yaklaşık olarak 1.2 milyar dolarlık yatırıma gereksinim duyan projenin son şeklini alarak hayata geçirilmesi durumunda Kerenj petrol sahasından günlük 200 bin varil ham petrol çıkarılacağı belirtildi.

'AVRUPA'NIN NÜKLEER ANLAŞMAYI KORUMAK İÇİN ATTIĞI İLK ADIM'

Tahran resmi ajansı IRNA imzalanan mutabakatı, "ABD'nin İran’la nükleer anlaşmadan ayrılmasından sonra Avrupa'nın Washington yönetimi olmadan nükleer anlaşmayı korumak için attığı ilk adım" olarak geçti.

TRUMP ANLAŞMADAN ÇEKİLMİŞTİ

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, ‘’Almanya ve müttefiklerle görüşmeler gerçekleştirdik. Ve anlaşmanın böyle devam etmesi halinde anlaşamadan çekileceğimizi belirttik. Çünkü anlaşma bozuk bir temele sahip’’ diyerek 8 Mayıs günü anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı.

Tahran ile yapılacak yeni bir nükleer anlaşma için hazır olduklarını ifade eden ABD lideri Trump, bunun tüm İran halkının yararına olacağını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal