Ramazan Ayında Ağır Provokasyon! Hz. Muhammed'le Dalga Geçtiler!

Hollandalı İslam düşmanı radikal sağcı lider Wilders tüm Müslümanları kışkırtacak bir adım attı. Ramazan ayında böyle bir yarışma yapması ‘provokasyon’ olarak tanımlandı.

17.05.2018-18:18 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-18:56)

Hollanda'da ana muhalefetteki radikal sağcı Özgürlük Partisi (PVV) Genel Başkanı Geert Wilders, mecliste "Muhammed Peygamber Karikatür Yarışması" gerçekleştireceğini duyurdu.

Radikal sağcı genel başkan, yarışmanın ifade özgürlüğüne karşı baskılara bir tepki olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.

BİRİNCİYE 5 BİN EURO ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmada 1. olan yarışmacıya 5 bin euro, 2. yarışmacıya  2 bin 500 euro ödül verilecek. Geert Wilders ödül tutarının, adının açıklanmasını istemeyen "cömert bir bağışçı" tarafından ödeneceğini ifade etti.

JÜRİ, SALDIRIYA UĞRAYAN KARİKATÜRİST

Yarışmanın jüri üyeliklerini Geert Wilders ile 2015 senesinde ABD'nin Texsas eyaletindeki Garland şehrinde saldırıya uğrayan karikatür yarışmasında ödül alan Arnavut asıllı Bosch Fawstin yapacak.

Radikal sağcı lider, karikatür yarışmasını, "Hollanda'da daha az Faslı" söylemi sebebiyle suçlu bulunduğu fakat ceza almadığı davanın temyiz duruşmasının başladığı Perşembe sabahı duyurdu.

"ÖZGÜR DÜŞÜNCE BASKI ALTINDA"

Genel Başkan Wilders, ifade özgürlüğünü savunmak için "güçlü bir karşı ses" vaktinin geldiğini ifade ederek, özgür düşüncenin giderek baskı altına alındığını ileri sürdü.

Radikal sağcı genel başkan, buna örnek olarak da savcılık tarafından hakkında yapılan temyiz başvurusu ile Hollanda hükümetinin Çarşamba günü açıkladığı nefret suçlarına daha fazla ceza verilmesini içeren önergeyi gösterdi.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE PARLAMENTODA DÜZENLEMEK İSTİYOR

PVV lideri, Muhammed Peygamberi konu alan karikatür yarışmasını güvenlik nedeniyle parlamento binasında gerçekleştirmek istiyor. Hollanda'da mecliste temsil edilen her parti, senede bir kez mecliste resmi bir etkinlik gerçekleştirebiliyor.

Siyasi partiler bu günü genellikle üyelerle buluşma günü olarak değerlendiriyor. PVV'nin böyle bir geleneği yok. O nedenle aşırı sağcı parti, bu hakkını karikatür yarışması için kullanmak istiyor.

Wilders, yarışmanın tepki yaratacağı ve bazı riskleri yanında getireceğini öngörüyor. Bu sebeple parlamentonun en emniyetli yer olduğunu vurguluyor.

"Ancak en büyük tehlike ifade özgürlüğünün sınırlanması" diye konuşan lider Wilders, yarışmanın kışkırtma amacıyla değil, düşünce özgürlüğünün altını çizmek amacıyla yapıldığını iddia ediyor.

PARLAMENTO İZİN VERMEZSE BAŞKA YERDE DÜZENLEYECEK

Genel Başkan Wilders, parlamentoda izin verilmemesi durumunda, yarışmanın başka bir mekanda yapılacağının altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal