İran Suriye Operasyonu Açıklaması: Asıl Amaç Aramızı Açmak!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Suriye operasyonuyla ilgili olarak, "ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye'ye gerçekleştiren mantık dışı saldırının en temel hedeflerinden biri Astana garantörleri İran, Türkiye ve Rusya'nın arasını açmak" dedi

16.04.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-17:24) İran Suriye Operasyonu Açıklaması: Asıl Amaç Aramızı Açmak!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında yerli ve yabancı basının sorularını yanıtladı.

Behram Kasımi, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye Rejimine karşı gerçekleştirdiği hava operasyonuna ilişkin, "ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği saldırı uluslararası kanunlara aykırı olan bir karardı. Fakat bu konu İran İslam Cumhuriyeti'nin siyasetini etkilemez. Dünya ve bölgede yaşanan birçok kargaşalar, güvensizlikler ve krizler ABD'nin son yıllardaki stratejik hatalarının sonucunda doğmuştur" dedi.

Behram Kasimi, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile görüşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu telefon görüşmesinin İngiltere Dışişleri Bakanlığının talebi ile gerçekleştiğini ifadelerini kullandı. Kasımi, "Dışişleri Bakanımız batılı 3 ülkenin Suriye'ye gerçekleştirmiş olduğu saldırıya itirazını ifade ederek, bu eylemin bir cinayet olduğunu vurguladı" diye konuştu.

Kasımi, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye karşı gerçekleştirdiği hava operasyonuna ilişkin, "Söz konusu üç ülke herhangi bir kanıt veya BM'den bir izine sahip alamdan Suriye'ye operasyon düzenlemiştir. Dışişleri Bakanımız söz konusu telefon görüşmesinde İran'ın yapılan bu operasyonu şiddetle kınadığını dile getirdi" sözlerine yer verdi

"AVRUPA İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEKTİR"

 Kasımi, Avrupa'nın İngiltere ve Fransa'dan ibaret olmadığı vurgusunu yaparak, "Avrupalı ülkeler arasında Suriye mevzusuyla ilişkin farklı tutumlar var. İran ile Avrupalı ülkeler arasında farklı konularla ilgili görüşmelerimiz devam edecektir" dedi.

ABD, İRAN, TÜRKİYE VE RUSYA'NIN ARASINI AÇMAYI HEDEFLİYOR

ABD'nin Suriye Rejimine karşı askeri kararının asıl hedefinde Astana sürecenin olduğunu belirten Kasımi, ABD, İngiltere ve Fransa 3’lü ittifakı tarafından Suriye rejimine karşı gerçekleştiren mantık dışı saldırının en temel hedeflerinden biri de Astana garantörleri İran, Türkiye ve Rusya'nın arasını açmaktır" açıklaması yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Astana sürecinden memnun olmadığını vurgulayarak, söz konusu saldırının Astana görüşmelerinin önde gelen ülkeleri olan İran, Türkiye ve Rusya'nın stratejik işbirliğini etkilemeyeceğini ifade etti. Kasımi, "İran boşuna çabalıyor çünkü İran, Türkiye ve Rusya'nın terörizme karşı mücadelede ayrıca Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yardımındaki stratejik işbirliği, var olan tüm ihtilaflara rağmen devam edecektir" şeklinde konuştu

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal