İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı: ABD ile İran Arasındaki İstihbarat Savaşı Ciddi Bir Realite

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı General Selami, ABD ile İran arasında yaşanan istihbarat savaşının ciddi bir realite olduğunu belirtti

18.05.2019-16:50 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-16:42)

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı General Hüseyin Selami, başkent Tahran'da yeni atanan komutanları tanıtma programı esnasında yaptığı konuşmasında İran ile ABD arasındaki gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün ABD ve "İran devrimi düşmanları cephesi" ile resmen bir istihbarat savaşı durumunda olduklarını söyleyen İranlı komutan, "ABD ile İran arasındaki istihbarat savaşı ciddi bir realite. Bu ortam; algı operasyonu, siber saldırılar, askeri hareketlilik, genel diplomasi ve korkutma ile sindirmekten ibarettir. Bu süreçte bir an bile gafil davranmamalıyız. İstihbarat savaşında düşmanı mağlup edecek güce sahibiz." şeklinde konuştu.

'ABD YIKILAN DÜNYA TİCARET MERKEZİ KULELERİ GİBİDİR'  

Selami, isim belirtmeden Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) işaret ederek şu sözleri aktardı:

"Diğer düşmanlarımız da ABD gibi düzenli hareket ediyor ve tehlike hissettikleri durumda bizden uzaklaşıyorlar. Onlar baskıyı ne kadar artırırsak İranlılar o kadar tepki gösterir şeklinde düşünüyordu fakat İran'ın attığı son adımla onların bu varsayımlarını yok etti."

ABD siyasi sisteminin eski gücünü kaybettiğini belirten Selami, "ABD görünüşte korkunç bir varlığı andırıyor fakat gerçekte kemik erimesine maruz kalmış bir hasta. ABD efsanesi bir darbe ile yıkılan Dünya Ticaret Merkezi kuleleri gibidir." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal