İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump Ne Düşüneceğini Bilmiyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Trump ile "B Takımı"nın farklı şeyler söylediğini ve Trump'ın "ne düşüneceğini bilmediğini" ifade etti

18.05.2019-10:25 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-10:19)

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak Donald Trump'ın İran ile ilgili paylaşımını kınadı.

Zarif, "B Takımı" olarak isimlendirdiği Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile Trump'ın farklı şeyler söylediğini belirterek, şu yorumlamalarda bulundu:

"B takımı bir şey söylüyor, Trump da ayrı bir şey. Kimin ne düşüneceğini bilmediği tam olarak ortaya çıkıyor. Biz, bin yıllardır ne düşünülmesi gerektiğini biliyoruz. ABD'ye ilişkin olarak ne düşünülmesi gerektiğini de 1953 (Musaddık'a yönelik ABD darbesi) senesinden beri bunu biliyoruz. Bugünkü zamanda bu iyi bir gelişmedir."

TRUMP'TAN İRAN AÇIKLAMALARI  

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

"Bazı yalancı haber kanalları, İran'a ilişkin yalan haberlerle ülkemize darbe vuruyor, İran hakkında hangi haberlerin yalan olduğuyla ilgili kafalar karışıyor fakat İran'ın da neyin doğru neyin yanlış olduğu noktasında kafası karışmış durumda ki bu da o kadar kötü (berbat) bir durum olmayabilir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal