İran: ABD İle Savaşmaya Hazırız

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi: ABD ile savaşmaya hazırız, fakat biz diyalog yoluyla çözümü destekliyoruz

29.05.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-13:42)

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi, ABD ile yaşanan gerilim hakkında Rus haber ajansı RIA Novosti'ye açıklamalar yaptı.

"WASHİNGTON İLE SAVAŞMAYA HAZIRIZ"  

Abbas Araghchi, "ABD ile savaşmaya hazırız. Fakat biz iki ulus arasındaki gerginliği diyalog yoluyla çözmeyi umuyoruz" sözlerini kullandı.

Bakan Yardımcısı, Tahran ile Washington arasında dolaylı veya doğrudan bir görüşmenin planlanmadığını ifade etti.

"BAZI UNSURLAR BİZİ ABD İLE SAVAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"  

"Bazı unsurların" ABD'yi İran'la savaşa yönlendirdiği belirten Araghchi, bunun tüm Ortadoğu için feci neticeler doğuracağını hatırlattı. İranlı yetkili, "Kendi amaçları için ABD'yi İran ile savaştırmaya zorlayan bazı unsurların ve insanların olduğunun farkındayız. Fakat, bilgeliğin Washington'da geçerli olacağını umuyoruz. Ancak biz savaş dahil iki senaryoya da hazırlıklıyız. Ve ABD bu konuda yeteneklerimizden haberdar. Ama istediğimiz bu değil, barıştan yanayız" şeklinde konuştu.

"ABD SAVAŞMAK İSTEMİYORSA HAREKETE GEÇMELİ"  

ABD Başkanı Donald Trump'ın ve Washington'un İran'la savaş istemediğini kanıtlamak amacıyla adımlar atması gerektiğini vurgulayan Araghchi, "Ama bizim için önemli olan eylemler, kelimeler değil... Onlardan harekete geçmelerini bekliyoruz, kelimeler yeterli değil" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal