İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: ABD ile Müzakereye Uygun Bir Ortam Göremiyoruz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, ABD ile herhangi bir görüşmelerinin bulunmadığını ve müzakere için uygun bir ortam görmediklerini belirtti

28.05.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-13:57)

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, bakanlık binasında gerçekleştridiği basın toplantısında bölgede yaşanan gelişmeler ve İran ile ABD arasında artan gerginliğe işikin değerlendirmeler yaptı.

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra İran diplomasisinin yeni bir merhaleye geçtiğini söyleyen Musevi, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Türkmenistan, Suriye, Japonya, Pakistan, Çin, Hindistan ve Irak ziyaretlerinin İran'ın tutumunu açık bir şekilde belirtmek için düzenlediğini ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de kısa süre içinde 2-3 bölge ülkesini ziyaret edeceğini duyurdu.

''MÜZAKERE MASASINI TERKETMEDİK''

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompe'nun kendilerine ilettiği 12 şartın bağımsız hiçbir ülke tarafından kabul edilemeyeceğini vurgulayan Musevi, "Biz müzakere masasını terk etmedik. Nükleer anlaşma hala devam ediyor. İran her koşula hazırdır. Müzakere için herhangi bir ortam gözükmüyor. Kendileri ne yapacaklarına karar vermelidir. Biz onlara ne yapacaklarını söyleyecek durumda değiliz ve onların davranışlarına göre kararımızı veririz." şeklinde ifadelerde bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal