Uluslararası Af Örgütü Myanmar Ordusunu Savaş Suçuyla İtham Etti

Uluslararası Af Örgütü, Myanmar ordusunu, Arakan eyaletinde gerçekleştirdiği yeni askeri operasyonlarla savaş suçları ve insan hakları ihlalleriyle suçladı

29.05.2019-13:37 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-17:48)

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) tarafından paylaşılan raporda, Myanmar ordusunun, eyalette özerklik istemiyle silahlı eylemler gerçekleştiren Budist Arakan Ordusu örgütü ile mücadelede, Ocak ayından bu yana ayrım gözetmeksizin süren saldırılarda sivilleri katlettiği ve yaraladığı belirtildi.

Hazırlanan raporda Myanmar ordusu, "yargısız infazlar, keyfi tutuklamalar ve işkence yapmak"la suçlandı.

Örgüt tarafından raporlanan ihlallerinin çoğundan Myanmar ordusu sorumlu tutulmasına rağmen raporda, Arakanlı Budist isyancı grubun da kaçırma olayları ve tehdit gibi sivillere karşı bir takım suistimallerde bulunduğu ve sivilleri riske soktuğu ifade edildi.

YENİ SUÇLARA DAİR KANITLAR ORTAYA ÇIKTI  

Raporda, geçmişte insanlığa karşı suçlar işleyen askeri birliklerin yeni suçlarına dair kanıt ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Raporda görüşlerini belirten Af Örgütü Doğu ve Güneydoğu Asya Bölge Direktörü Nicholas Bequelin, "Arakan eyaletindeki yeni operasyonlar, pişman olmayan, yenilenmemiş ve sorumsuz bir ordunun, kasıtlı bir taktik olarak sivillere dehşet saçtığını ve yaygın ihlallerde bulunduğunu ortaya koyuyor" yorumunda bulundu.

BUDİST ARAKAN ORDUSU'NU TERÖR LİSTESİNE ALMIŞTI  

Myanmar ordusu, Ocak ayında 13 polisin hayatını kaybettiği, 9 polisin yaralandığı saldırının ardından Budist Arakan Ordusunu terörist örgüt ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal