İran: ABD İle Hiçbir Şekilde Savaşa Girmeyeceğiz

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Felahetpişe, ABD ile vekalet savaşları dahil olmak üzere hiçbir şekilde savaşa girmeyeceklerini belirtti

22.05.2019-14:26 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-14:20)

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA'ya açıklamalarda bulunarak Tahran ile Washington hükümetleri arasında son zamanlarda karşılıklı açıklamalarla yükselen gerginliğe ilişkin yorumlarını aktardı.

İran'ın bölgede kontrol ettiği silahlı gruplar aracılığıyla ABD'ye karşı doğrudan savaş yerine vekalet savaşına girebileceğine ilişkin iddiaların sorulması üzerine Felahetpişe, "Hiçbir şekilde hiçbir tür savaşa girmeyeceğiz. İran tarafından hiçbir grup vekalet savaşına girdiğini ilan edemez." açıklamasında bulundu.

'İRAN'IN POLİTİKASI SAVAŞ BAŞLATMAMAKTIR'  

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) El-Fuceyra Limanı yakınlarında geçtiğimiz hafta petrol tankerlerinin sabotaja uğramasının İran ile bir ilgisinini bulunmadığını belirten ,Felahetpişe, "Savaş başlatmamak İran'ın siyasetidir. Bu nedenle bu tür eylemlerin bizim siyasetimizle bir ilgisi yok. Biz olaya ilişkin soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz ve bu gibi eylemlerin şüpheli olduğuna inanıyoruz." sözlerini kullandı.

Felahetpişe, bölgedeki bazı aktörlerin ABD'yi Orta Doğu'da savaşa sürüklemek niyetinde olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal