Silvio Berlusconi: Avrupa Birliği Türkiye'yi Tekrardan Kazanmalı

Forza İtalya partisinin önderi Silvio Berlusconi, "Belki de Avrupa Birliği (AB), Türkiye'yi yeniden kazanmalı." açıklamasında bulundu

22.05.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-14:18)

İtalya'da sağ görüşlü Forza İtalya partisinin önderi Silvio Berlusconi, "Belki de Avrupa Birliği (AB), Türkiye'yi yeniden kazanmalı." ifadesinde bulundu.

İtalya'da 3 dönem (1994-1995, 2001-2006, 2008-2011) başbakanlık göervi yapan  82 yaşındaki Berlusconi, aday olduğu AP'nin geleceği hakkındaki düşüncelerini İtalyan devlet televizyonu Rai'de yayınlanan "Porta a Porta" programında paylaştı.

"AB'nin dış politikada çok hatalı hareket ettiğini, ABD hükümetinin yanlış kararları ve ticaret savaşı karşısında güçsüz duruma düştünü" iddia eden Berlusconi, dış politika ve savunma meselelerinde AB'nin tek ses olması gerektiğini vurguladı.

BERLUSCONI'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI  

Berlusconi, AB'nin Rusya ile olan ilişkilerini düzeltmesi ve belki de Türkiye'yi tekrardan kazanması gerektiğinin altını çizdi.

Silvio Berlusconi bunun yanı sıra AP seçimlerinde oylarını yükseltmesi beklenen aşırı sağ için, "Eğer merkez sağ ile anlaşmazlarsa izole olur ve hiçbir şey yapamazlar." yorumunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal