Avrupa Vatandaşları Yarın Sandık Başında

Avrupa Birliği ülkelerinde 23-26 Mayıs arasında düzenlenecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleri, yarın İngiltere ve Hollanda'da vatandaşların sandık başına gitmeleriyle beraber başlamış olacak

22.05.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-11:15)

Avrupa Birliği ülkelerinde 23-26 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleri, yarın İngiltere ve Hollanda'da vatandaşların sandık başına gitmeleriyle beraber başlayacak.

Perşembe günü İngiltere ve Hollanda'dan sonra, Çekler ve İrlandalılar Cuma, Slovaklar, Maltalılar ve Letonyalılar ise Cumartesi günü oy kullanmak için sandık başına gidecek. Geri kalan 21 AB üyesinde seçimler Pazar günü yapılacak.

Yaklaşık 400 milyon kişinin oy kullanacak olduğu ve Hindistan'ın ardından en büyük demokratik seçimler olarak nitelendirilen AP seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının Pazar akşamı yerel saatle 22.00'dan sonra açıklanmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Yeni parlamento üyelerinin ise göreve 2 Temmuz günü başlaması gerekiyor.

KATILIM ORANI BU SENE YÜKSEK OLACAK  

Her 5 senede bir düzenlenen AP seçimleri düşük katılımla sonuçlansa da (2014'te katılım yüzde 42,6'da kalmıştı), bu sene aşırı sağın yükselişiyle seçimlerin "AB projesinin" bir referandumu havasına dönüşmesi neticesinde daha yüksek bir katılım olması bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal