Hong Kong’daki Protestolarda 6 Kişi Gözaltına Alındı

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısını protesto eden eylemciler ile polis arasında meydana gelen arbede neticesinde 6 kişi gözaltına alındı

08.07.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-12:33)

South China Morning Post gazetesinin haberinde, sayıları “on binlerce” olduğu belirtielen göstericilerin pazar günü geç saatlerde yaptıkları yürüyüşün ardından polisle arbede yaşadığı aktarıldı.

Hong Kong polis makamlarından yapılan açıklamada da yürüyüşe destek veren ve arbedeye giren yaşları 20 ila 66 arasında 2’si kadın 4’ü erkek olmak üzere 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gösteriyi planlayanlar katılımcıların sayısının 230 bin kişi olduğunu iddia ederken, polis bu rakamın 56 bin civarında olduğunu söylüyor.

HONG KONG'DA PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR  

Hong Kong'da Çin'de hüküm giyen veya haklarında suç isnadı olan kişilerin Çin'e, Makao Özel İdare Bölgesi'ne ve Tayvan'a diğer iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı 3 Nisan'da Meclise sunulmuştu.

Tasarı Hong Kong'un özerk statüsünü tehlikeye atacağı ve Pekin hükümetinin hukuki vesayetini getirmesi nedeniyle tepkilere neden olmuştu.

Parlamentoda değişikliği protesto eden milletvekilleriyle değişiklik yanlıları arasındaki kavgada çok sayıda milletvekili yaralanmıştı.

Muhalifler iade yasasında yapılacak bu değişikliğin, Hong Kong'un özgürlüklerini zedeleyeceğini, Hong Konglu yetkililer ise bunun uluslararası hukukta da yeri olan zorunlu bir düzenleme olduğunu belirtiyor.

Muhalifler yasanın çıkması durumunda bunun Çin'in Hong Kong'daki siyasi muhalifleri hedef almasıyla sonuçlanacağından teditginlik duyuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal