Mısır'da Yatırım Yapan Yabancılara Vatandaşlık Verilmesi Tepkilere Sebep Oldu

Mısır Meclisi, ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesini içeren yasa tasarısını prensipte onayladı. Meclis Başkanı Ali Abdulal ise söz konusu yasa tasarısının Yüzyılın Anlaşması Planı'yla bir ilişkisinin olmadığını, burada ana hedefin, ülkeye yatırımcı çekmek olduğunu ileri sürdü

08.07.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-11:40)

Mısır Meclisi, hükümet tarafından sunulan ve ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesini öngören yasa tasarısını prensipte onayladı.

Ülkede gayrimenkul satın alan, yatırım projesi geliştiren veya Merkez Bankası'nın özel hesabında hesap açan her yabancıya Mısır vatandaşlığı verilmesini içeren yasa tasarısı Meclis'te onaylanarak Danıştay'a gönderildi.

Tasarının, yasalaşması için Meclis Genel Kurulu'nda son oylamaya sunulması gerekiyor.

TEPKİLERE SEBEP OLDU  

Meclis'teki oturumda tasarıya itiraz eden milletvekili Heysem el-Hariri, vatandaşlığa geçmenin yatırımla bağlantılı duruma getirilmesinin olumsuz ve kötü bir adım olduğunu belirtti ve "Bu tasarının Yüzyılın Anlaşması Planı'yla bir ilişkisi var mı diye soruyorum." ifadesinde bulundu.

Meclis Başkanı Ali Abdulal ise söz konusu yasa tasarısının Yüzyılın Anlaşması Planı'yla ilişkisi olmadığını, burada başlıca amacın, ülkeye yatırım çekmek olduğunu belirtti.

''YÜZYILIN ANLAŞMASI" KAPSAMINDA İLK ORGANİZASYON  

ABD liderliğinde ve Bahreyn'in ev sahipliğinde 25-26 Haziran'da gerçekleşen "Refah için Barış" başlıklı ekonomi çalıştayı, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü noktasında açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı doğrultusundaki ilk organizasyon olarak öne çıkmıştı.

Çalıştaya katılmayacağını belirten Filistin yönetimi, bölge ülkelerini de çalıştayı boykota davet etmişti.

Filistin'in boykot çağrısına karşın çalıştaya ev sahibi yapan Bahreyn'in yanı sıra Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Fas katılmıştı. İsrailli yetkililer çalıştaya davet edilmezken, bu ülkeden iş insanları ve bazı gazeteciler toplantıya katılım sağlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal