Hindistan'da Göçmen İşçilerden Karantinaya Karşı Protesto

Hindistan'ın güney eyaleti Gujarat'ta yüzlerce göçmen işçi, coronavirüs nedeniyle alınan karantinaya karşı polisle çalıştı.

09.05.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-15:33) Hindistan'da Göçmen İşçilerden Karantinaya Karşı Protesto

Hindistan'ın güney eyaleti Gujarat'ta yüzlerce göçmen işçi, coronavirüs nedeniyle alınan karantinaya karşı polisle çalıştı.

Ahmedabad'da güvenlik güçleriyle çıkan çatışmadan bir gün sonra, işçiler Surat kenti caddelerinde toplanarak karantinaya karşı polisle çatışarak taş attı.

500'den fazla göçmen işçi, yetkililerin kendi ülkelerine dönmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmaları talebiyle toplandı.

Çoğu Uttar Pradesh ve Bihar eyaletlerinde çalışan protestocular polise iş ve para olmadan hayatta kalmak için mücadele ettiklerini dile getirdiler.

Ichhapore polis karakoluna bağlı Müfettiş H.R. Brahmbhatt, Reuters'e verdiği demeçte, “Onlara çok sayıda işçinin hükümet tarafından kendi ülkelerine gönderildiğini ve onlar için de benzer düzenlemelerin yapılacağını söyledik.” Dedi.

“Karantina nedeniyle biraz sabır göstermelerini ve evlerine dönmelerini istedik, ancak reddettiler ve bize taş atmaya başladılar.”

Brahmbhatt, polisin kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını söyledi.

Gujarat’da, ülke genelinde 25 Mart'tan itibaren ilan edilen karantina kararı sonrası, bölge sakinleri ve göçmen işçiler tarafından protesto gösterileri düzenlendiği bildirildi. Hükümet, geçen hafta ülke genelindeki karantinanın 17 Mayıs'a kadar süreceğini açıkladı.

Tekstil ve elmas endüstrisinin merkezi olan Surat, yaklaşık bir milyon göçmen işçiye ev sahipliği yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal