Hafter’e İsrail Hava Savunma Sistemi

Suudi Arabistan, BAE, Mısır, Fransa ve Rusya’nın açıktan desteklediği terörist Hafter’e İsrail’den hava Savunma Sistemi getirildi. haber365.com muhabirlerinin ulaştığı bilgilere göre İsrail’in ürettiği bir hava savunma sistemi Hafter’e gönderildi.

09.05.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-15:32) Hafter’e İsrail Hava Savunma Sistemi

Suudi Arabistan, BAE, Mısır, Fransa ve Rusya’nın açıktan desteklediği terörist Hafter’e İsrail’den hava Savunma Sistemi getirildi. haber365.com muhabirlerinin ulaştığı bilgilere göre İsrail’in ürettiği bir hava savunma sistemi Hafter’e gönderildi.

Tel Aviv- (ÖZEL) TSK destekli Libya meşru ordusunun başlattığı operasyonda ağır yenilgiler alan Terörist Hafter’e Birleşik Arap Emirlikleri’nden büyük bir yardım geldi. Libya’nın Fetullah Gülen’i olarak bilinen terörist Halife Hafter’e yönelik Türkiye’nin desteklediği ve BM tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat hHükümetinin (GNA) başlattığı operasyonlar sonuç vermeye başlayınca, ülkede iç savaşı kışkırtan ülkeler yeniden devreye girdi.

Haber365 Tel Aviv muhabirinin ulaştığı bilgilere göre Hafter’i finansal ve askeri olarak destekleyen Birleşik Aram Emirlikleri, teröristlerin bulunduğu hava sahasını Türk SİHA ve İHA’larından korumak için hava savunma sistemi temin etti.

Mayıs Ayı başında GNA kuvvetlerinin terörist Hafter ve milislerine karşı başlattığı SİHA destekle operasyonlar kısa sürede büyük zaferlerle sonuçlandı. Akabinde sadece SİHA’ların yaptığı nokta operasyonunda Hafter’in 12 komutanı aynı anda etkisiz hale gelince devreye yeniden BAE girdi.

BAE kraliyet ailesinden Prens Tahnun Bin Zayed’in Siyonist dostları aracılığı ile hava savunma sistemi üreten bir İsrailli askeri şirket ile temasa geçti.

Kısa süre görüşmelerde, Hava Savunma Sistemleri BAE tarafından alınarak direk Mısır’a götürüldü.

Hava savunma Sistemi ile birlikte bir gurup askeri uzman da Mısır’a gelerek Hafter’e bağlı teröristleri eğitime aldığı öğrenildi. Sistemin kullanımı için ayrıca mısırlı bir grup subayın da eğitim aldığı öğrenildi.

Kahire’de ulaştığımız askeri kaynaklar, İsrail Hava Savunma Sistemi’nin 2019 yılında ABD tarafından modernize edilen Mısır ordusuna Kahire Askeri Üssü’ne götürüldü.

Daha önce Kahire Askeri Üssü’ne Libya’dan getirilen Hafter’e bağlı bir grup teröristle birlikte Mısırlı subaylar İsrail’e ait hava savunma sisteminin kullanımı ile ilgili eğitim almaya başladıkları öğrenildi.

Daha önce de Türk SİHA’larına karşı Rus Pantsir Hava savunma sistemleri Terörist Hafter’e verilmişti. Ancak Pantsirler Suriye’deki operasyonlarda Türk SİHA’Ları tarafından tamamen imha edilmişlerdi.

İsrail’in Mısır üzerinden Hafter’e gönderdiği hava savunma sisteminin Demir Kubbe (Iron Dome) olduğu bilgisi de mevcut.

Ancak bu Demir Kubbe sistemi, Gazze’de HAMAS ile Lübnan’daki Hizbullah füzelerine yenilmişti.

İsrail’deki askeri kaynaklar, Demir Kubbe’nin yazılımlarının geliştirildiğini belirtiyorlar.

Önümüzdeki günlerde savaş alanına gönderilecek İsrail Hava Savunma Sistemi’nin Türk SİHA ve İHA’ları karşısında ne kadar dayanacakları merak konusu oldu

İSRAİL ULUSLARARASI SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

İsrail’in hava savunma sistemlerini bir terör örgütüne satması veya ulaştırılmasına göz yumması Savaş Suçu olarak kabul ediliyor. Ayrıca BM’nin 2014 yılında 130 ülkenin onayladığı ve yürürlüğü giren “Küresel Silah Ticareti Anlaşması”na aykırı bir durum söz konusu.

Bu anlaşmaya göre silah satan ülkeler, silahlarının terör örgütlerinin eline geçmesinden sorumlu olarak tutuluyorlar.

Ülkeler, ihraç ettikleri silahlarının nerelerde kullanıldığını bilmek ve denetlemek hakkına sahip bulunuyor.

Geçtiğimiz ocak ayında da Ürdün Hava Kuvvetleri, kendi envanterinde bulunan Çin menşeli altı adet CH-4 uçağını terörist Hafter’e vermişti.

İsrail’in Hafter’e silah mühimmat ve teknik yardım sağladığına dair 2019 yılında yayımlanan bir raporda ortaya çıkmıştı

Raporda İsrail’in Hafter’e keskin Nişan tüfeğinin yanısıra ağır silahlar da sattığı belirtilmişti. Ayrıca 2019'da İsrailli ordusu tarafından “sokak Savaşı”nda Hafter’e bağlı teröristlere eğitim verdiği de belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal