Almanya'da DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezine Taşlı Saldırı

Almanya’nın Köln şehrinde genel merkezi olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği bünyesindeki Sosyal Dayanışma Merkezine gece saatlerinde kim olduğu bilinmeyen kişiler taşla saldırdı.

09.05.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-16:41)

Almanya’nın Köln şehrinde genel merkezi olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği bünyesindeki Sosyal Dayanışma Merkezine (ZSU) gece saatlerinde kim olduğu bilinmeyen kişiler taşla saldırdı.

Köln şehrinin Subbelrather Caddesi üzerinde bulunan, cenaze nakil ve defin önde gelmek üzere kitabevi, seyahat ve sigorta hizmetlerde bulunan merkeze 00.30 civarında düzenlenen taşlı saldırı neticesinde binanın camları kırılırken, merkezde hasar meydana geldi.

Gece nöbetçisi çalışanın fark ettiği saldırıyı polise bildirdiği, polisin binada incelemelerde bulunduğu ve konuya ilişkin tahkikat başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Sosyal Dayanışma Merkezi Başkanı Ali Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Güvenlik kameralarımızın kaydettiği görüntülerde, saldırganların 2 erkek olduğu görülüyor. Biz bu ülkenin asli unsurlarıyız. Geçmişte de cenaze araçlarımız ve kitabevimiz yakıldı. Beklentimiz, faillerin bir an önce bulunması yönündedir" sözlerine yer verdi.

Köln şehrinde DİTİB Chorweiler Camisi’ne de sabaha karşı saatlerde taşlı saldırı düzenlenmişti. Bu saldırı sonucunda camide hasar meydana gelmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal